vorige volgende
1 van 6

Projecten

Vijf Havens Rotterdam

In het Rotterdamse Capelle heeft LENGKEEK een ontwerp gemaakt voor de transformatie van verpleeghuis de Vijf Havens. De transformatie omvat een grondige verbouwing van meerbedskamers naar 1-persoonkamers met eigen sanitair. Daarnaast worden kleinschalige woongroepen geintroduceerd. De woongroepen hebben eigen nevenentree's om een kleinschalig gevoel te bewerkstelligen. Ook het algehele interieur heeft een upgrade gekregen.

Naast de interne verbouwing volgens de principes van het kleinschalig wonen wordt ook de gevel opgewaardeerd door deze te keimen en te voorzien van houtaccenten. De donkere kleur zorgt voor een duidelijke en heldere taal waarin de langgerekte vorm goed tot uiting komt. Door het toepassen van deze kleur voegt de laagbouw zich goed bij de toren. 

Door gebruik te maken van witte kozijnen balkons en kolommen ontstaat er een helder contrast met het donkere volume wat het hele gebouw een frisse en moderne uitstaling geeft.

Het hout wordt uitgevoerd in een white wash. Op deze manier geeft het hout een verfrissend contrast met de donkere verf en een aanvulling op de witte balkons en kozijnen. Dit spel komt samen op de hoeken van De Vijf Havens waar op deze manier volwaardige koppen met een duidelijk gezicht wordt gecreerd.

Opdrachtgever: 
Aafje
Plaats: 
Rotterdam
BVO: 
8.785m²