Nieuws

Tags: 
Rotterdam
lengkeek
nudenoord
transformatie
renovatie
bolton bouw b.v.

LENGKEEK architecten ontwerpt transformatie Nudenoord 38 te Rotterdam

Nudenoord 38 gezien vanaf de Zevenoord

In het Rotterdamse Reyeroord (Ijsselmonde) heeft LENGKEEK architecten en ingenieurs in opdracht van Bolton Bouw B.V. een ontwerp gemaakt voor de transformatie en renovatie van Nudenoord 38.

In het ontwerp door LENGKEEK wordt middels repeterende elementen van baksteen, en het gebruik van veel glas gerefereerd naar de orginele Rotterdamse wederopbouwarchitectuur van het huidige gebouw. Door de maat van de nieuwe seperate elementen is de schaal van de gevel intiemer en tastbaarder geworden. En door aan beide zijden van de entree met nuanceverschillen te werken wordt de lengte van het gebouw gebroken. Het spel tussen het wit/grijze stucwerk op de kopgevel en de doorlopende strook op de 5e verdieping heeft de kop van het gebouw een eigen gezicht gegeven welk gezien kan worden door mensen die de wijk in komen rijden vanuit het zuiden.

Met het voornemen om het gebouw te gaan opwaarderen naar het comfortniveau van nu heeft LENGKEEK architecten en ingenieurs samen met Bolton Bouw B.V, Stichting Cedrah en Estea Capital B.V. deze week zijn plannen mogen presenteren aan de bewoners van het complex.