Nieuws

 

Nieuwe woonwijk voor Vestingsstad Woudrichem

Op 't Loev. Zo gaat de nieuwe woonwijk, die gerealiseerd wordt op het voormalig Fort Bouw terrein in Woudrichem, heten.

In totaal gaat het om 96 woningen. In de eerste fase, langs ‘t Gatje, komen 36 appartementen van verschillende grootte. In de tweede fase gaat het om 46 huurwoningen en 14 grondgebonden ‘kadewoningen’. Het plan, ontworpen door LENGKEEK Architecten in samenwerking met Aura stad en landschap, voorziet groen en natuur in meer dan de helft  van het voormalig industrieterrein. De ecologische verbindingszone wordt hiermee enorm versterkt. Kenmerkend is de nieuwe boulevard langs de bestaande damwand die voor iedereen toegankelijk is en een prachtig zicht biedt over het water, Woudrichem, Slot Loevestein en alle natuurschoon die de Nieuwe Hollandsche Waterlinie te bieden heeft.

Alle huizen krijgen hun parkeergelegenheden onder de woning. Ook is er rekening gehouden met waterberging. De bestaande capaciteit zal niet worden aangetast, een voorwaarde ook om buitendijks te mogen bouwen.De leefgedeelten van de woningen komen op gelijke hoogte met de Hoge Maasdijk. Bewoners hoeven in de toekomst dan ook niet bang te zijn bij hoog water natte voeten te krijgen. 

Het plan Op 't Loev krijgt qua vormgeving zijn eigen karakter met een knipoog naar het verleden.

Op 't Loev wordt de komende periode verder ontwikkeld in samenwerking met projectontwikkelaar Bouwlinie, Bouwbedrijf Tankens.