vorige volgende
1 van 4

Projecten

Kleinschalig groepswonen De Bunterhoek

Gelegen in het groene en boomrijke Nunspeet heeft LENGKEEK architecten in samenwerking met het CareConcept een ontwerp gemaakt voor dit woon-zorggebouw. Het twee lagen tellende gebouw bevat twee woongroepen met ruime huiskamers en moderne slaapkamers. Het woon-zorggebouw staat naast De Bunterhoek en zal in materiaal en stijl sterk aansluiten bij zijn grote broer. Voor de nieuwbouw ligt de nadruk op het woonkarakter. Al bij aankomst moet het gevoel worden opgewekt dat je er heerlijk comfortabel kan wonen!

Er is gebruik gemaakt van kwalitatieve materialen als fijn gedetailleerd metselwerk, glas en hout, die naarmate ze ouder worden eerder een rijker beeld opleveren dan verschralen. Hiermee sluiten we niet alleen aan bij het gevoel van comfortabel wonen, maar vinden we bovendien aansluiting bij de materialisering van de omliggende bebouwing met veelal grondgebonden woningen.

Het gebouw gaat straks plaats bieden aan mensen met een psychogeriatrische aandoening. De woongroepen krijgen een heldere en efficiënte opzet met korte looplijnen en verschillende belevingshoekjes. Een opzet die aansluit bij het principe van kleinschalig wonen.

Opdrachtgever: 
WZU Veluwe
Plaats: 
Nunspeet
BVO: 
1.800m²