vorige volgende
1 van 6

Projecten

Op't Loev Stedenbouwkundig plan

Wonen aan het water, op de plek waar de majestueuze Maas en Waal samenkomen. Ver weg van alle drukte, in een omgeving die een is met de natuur. Met uitzicht op een van de mooiste kastelen van ons land of misschien wel op de historische vestingstad Woudrichem. Vlak naast de Woudrichemse vesting, aan het water, wordt een prachtige nieuwe woonwijk gerealiseerd: Op ’t Loev.

Op de plek van een huidig verlaten industrieterrein heeft LENGKEEK architecten het plan gemaakt voor deze nieuwe woonwijk. Centraal in dit plan staat de aandacht voor de prachtige omgeving en vergezichten. Met de nieuwe boulevard langs het water ontstaat hier een nieuw stukje Woudrichem met zijn eigen identiteit: leven aan het water.

Aangezien de hele wijk buitendijks wordt gebouwd zijn alle woningen opgetild en wordt er op het maaiveldniveau geparkeerd. De groenvoorzieningen tussen de gebouwen draperen als een laken rondom de gebouwen en verhullen het hoogteverschil enerzijds. Anderzijds geven deze parken, welke ontworpen worden in samenwerking met AURA, de nodige leef- en speelkwaliteiten die van een woonwijk worden verwacht.

De woningen op deze locatie worden ontworpen in een stoere, industriele stijl. De woningen worden in twee fases ontworpen beginnend met de appartementen aan de haven en de urban villa op de kop van de boulevard.

Momenteel wordt er druk gewerkt aan het ontwerp van deze gebouwen!

Opdrachtgever: 
Bouwlinie B.V.
Plaats: 
Woudrichem
BVO: 
12.000m²