skip to Main Content
terug naar projecten

Bospoort Ede

Reek Real Estate
8.550
Ontwerpfase

In het centrum van Ede heeft LENGKEEK architecten een ontwerp gemaakt voor een inbreidingslocatie. Deze locatie (voormalig bedrijventerrein) wordt gezien als kans om woonruimte te creëren voor kleine huishoudens zoals studenten, starters of ouderen. Het ontwerp ontvouwt zich rondom een compositie van drie woongebouwen met een bouwhoogte variërend van 2 tot 4 bouwlagen. bekroond met een groen daklandschap. Qua positioneren van de bouwdelen met een 4e bouwlaag is rekening gehouden met de afstand naar de omliggende bestaande woningen.

Om aansluiting te vinden met de kleinere morfologische korrel in het gebied is nabij de Bospoort en de Kampstraat gekozen voor een woningtypologie met een beneden- en bovenwoning, waarbij de woningen voorzien zijn van een kap.

Tussen de gebouwen ontstaat een parkachtig autovrij hofjeslabyrint waar bezoekers en bewoners heerlijk kunnen dwalen en ontdekken. Een ontdekkingsreis door steegjes en groene hoven.

In de architectonische uitwerking zal aandacht zijn voor het ontwerpen van alzijdigheid van de gebouwen. Door de woningen binnen de gebouwen zich naar alle (openbare) kanten te laten openen, ontstaat een gebied met veel onderlinge sociale interactie en samenhang.

Doordat auto’s van het maaiveld ter plaatse geweerd worden, wordt een nieuwe, fijne, collectieve, veilige oase van rust en gezelligheid toegevoegd binnen Ede. Om dit mogelijk te maken wordt een parkeergarage onder maaiveld voorzien, waardoor het maaiveld geheel ter beschikking is voor een groene gemeenschappelijke inrichting.

Kortom; De kille en rommelige bedrijfspercelen zullen transformeren in een verborgen pareltje, een heerlijke plek om te verblijven, te dwalen en te wonen!

 

Back To Top