skip to Main Content

VISIE OP ARCHITECTUUR

De beleving van architectuur is van grote invloed op het welbevinden van mensen. Ruimtelijke werking, de uitstraling van materialen, kleurstelling en het fysieke binnenklimaat vormen de belangrijkste factoren. In onze opinie kan architectuur de relaties tussen mensen bevorderen. Zorgvuldige vormgeving van de ruimte waar mensen elkaar tegenkomen, zoals de hal, de trap en ontmoetingsruimten, zal de contactmogelijkheden stimuleren.
Lengkeek gebruikt verschillende middelen om dit te bereiken: licht, lucht, ruimte, kleur en materiaal scheppen de voorwaarden voor een plek waar men graag verblijft.
Ook de onderlinge relaties tussen de binnenruimten, zowel in horizontale- als in verticale zin zijn hierbij van belang. Veel aandacht wordt besteed aan de herkenbaarheid en identiteit van de ruimte, vooral wanneer een zekere herhaling niet te vermijden is.
De structuur van een gebouw moet helder en flexibel zijn. Dit kan heel goed samengaan met een vriendelijke sfeer, door een weloverwogen detaillering en materiaaltoepassing.

EEN GREEP UIT ONZE PROJECTEN

Back To Top