skip to Main Content
terug naar projecten

Burgemeester van der Feltzlaan Epe

WZU Veluwe
Omgevingsvergunning

In opdracht van WZU Veluwe heeft Lengkeek architecten in samenwerking met het Care Concept een ontwerp gemaakt voor een nieuw woonzorggebouw aan de ‘Burgemeester van der Feltzlaan’ in Epe.

Bij het ontwerp is rekening gehouden met de leefomgeving en omwonenden, de nieuwbouw moet een positieve impuls geven aan de omgeving. Door de mooie ligging in de natuur is in het ontwerp gekozen voor natuurlijke materialen. Door het toepassen van ruime glasopeningen, banden en fraaie detaillering wordt een gebouw gerealiseerd dat een relatie aangaat met de omgeving.

De nieuwbouw biedt straks vijf kleinschalige woonvormen, met in totaal 60 zorgstudio’s, huiskamers en ondersteunende ruimten. Allen modern en royaal van opzet. Ouderen met dementie kunnen hier straks zoveel mogelijk zoals thuis wonen. Er wordt structuur en veiligheid geboden en samen met de andere bewoners houden ze een huishouden draaiende. Samen koken, eten en opruimen.

Bouwen doen we voor de toekomst, om een plek te creëren waar we langdurig prettig kunnen wonen en/of werken. Voor de bewoners en medewerkers van een woonzorggebouw als dit, is dat nog eens extra belangrijk. De meeste bewoners kunnen er ten slotte nog slechts een beperkte tijd van genieten.
Thuiskomen, openheid, vriendelijkheid, functionaliteit en comfort zijn dé kernwoorden die het uitgangspunt vormen van het ontwerp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back To Top