skip to Main Content
terug naar projecten

De Bunterhoek Nunspeet

WZU Veluwe
8430 m²
Opgeleverd december 2019

Hoewel het voor de bewoners van de nieuwe Bunterhoek natuurlijk belangrijk is dat het gebouw van binnen een prettige woon- en leefomgeving biedt, begint de beleving van een gebouw buiten. Voor de nieuwbouw van De Bunterhoek ligt de nadruk op het woonkarakter. Al bij aankomst moet De Bunterhoek het gevoel opwekken dat je er heerlijk comfortabel kan wonen!

Er is gebruik gemaakt van kwalitatieve materialen als fijn gedetailleerd metselwerk, glas en hout, die naarmate ze ouder worden eerder een rijker beeld opleveren dan verschralen. Hiermee sluiten we niet alleen aan bij het gevoel van comfortabel wonen, maar vinden we bovendien aansluiting bij de materialisering van de omliggende bebouwing met veelal grondgebonden woningen.

Om qua schaal aansluiting te vinden met de omgeving is in het ontwerp, de daklijn op de buitenste hoeken van het gebouw schuin aflopend verlaagd tot de 3e verdiepingsvloer. Door de inzet van dit architectonische middel sluiten we niet alleen qua schaal beter aan op de omgeving, we bevorderen door de schuine daklijn tevens het woonkarakter van het gebouw.
De bovenste bouwlaag is ook aan de zijde van het entreeplein en de belevingstuin verbijzonderd. Door de gevel volledig voor te stellen in glas, ontstaan niet alleen appartementen met een panoramisch uitzicht, maar zorgt dit er tevens voor dat het gebouw visueel lager wordt ervaren.

Door de entree en het ontmoetingsplein centraal te positioneren in het H-vormige gebouw, begeleiden de beeldende bouwdelen de bezoeker op zeer uitnodigende wijze naar de entree. U wordt bijna letterlijk met open armen ontvangen. In de besloten tuin bieden de doorlopende gebouwdelen aan weerszijde juist een gevoel van geborgenheid en privacy.

De zorgvuldig ontworpen koppen van deze bouwdelen geven het gebouw een alzijdige kwaliteit.
De buitenruimten van de tweekamerappartementen maken de woonbeleving compleet.
De Bunterhoek wordt een plek om heerlijk te wonen, te werken en te leven!

In het gebouw is ruimte gemaakt voor 4 woongroepen met 12 bewoners per woongroep. Daarnaast zijn er 50 appartementen en 64 studio’s opgenomen voor wonen met zorg. De woongroepen krijgen een heldere en efficiënte opzet met korte looplijnen en verschillende belevingshoekjes. Een opzet die aansluit bij het principe van kleinschalig wonen en de mogelijkheid biedt voor het zogenaamde ‘Vlinderen’. Het gevoel van kleinschaligheid wordt verder versterkt door de realisatie van eigen nevenentrees voor de woongroepen. Hiermee krijgen de woongroepen een eigen voordeur naar de straat en kan bezoek gewoon aanbellen bij de woongroep.

 

 

Back To Top