skip to Main Content
terug naar projecten

ICU & EBK

Pro Persona

LENGKEEK architecten en ingenieurs is al jaren één van de huisarchitecten van Pro Persona (GGZ). Naast de vele huisvestingsvraagstukken hebben wij ons de afgelopen jaren ook kunnen specialiseren in het ontwerp van de High Intensive Care afdelingen (HIC). Samen met de medewerkers en specialisten uit de GGZ hebben we diverse ICU- en SCU ruimtes van gesloten- en besloten woongroepen gerealiseerd. Ook hebben wij justitiële inrichtingen (TBS) mogen vormgeven.

Bij het ontwerpen van deze afdelingen staat veiligheid en rust centraal. Het is van belang dat de leefomgeving van de cliënten een zekere mate van sereniteit uitstraalt en overprikkeling wordt voorkomen. Mede door het gebruik van de juiste kleurtonen, zichtlijnen, belichting en daglicht is het mogelijk van meerwaarde te zijn voor de herintegratie van deze cliënten.

Onderdeel van deze zorg- en behandelcentra is de Extra Beveiligde Kamer (EBK), hier kunnen cliënten in afzondering verblijven. Juist in deze ruimte is het van groot belang dat mensen hier veilig kunnen verblijven ter bescherming van zichzelf en anderen. Als ontwerper houd je hier rekening met de eerste levensbehoeftes van de cliënt, in een minimaal ingerichte en veilige ruimte.

Back To Top