skip to Main Content
terug naar projecten

Kantoor Nijhuis Apeldoorn

Nijhuis Bouw B.V.
Ontwerpfase

In opdracht van Nijhuis Bouw B.V. heeft Lengkeek architecten het ontwerp gemaakt voor de uitbreiding van het kantoor in Apeldoorn.

In het ontwerp komt men binnen op het centrale werkplein, nabij het secretariaat. Rondom ontvouwt zich de open vide. Op deze plek stellen we een element voor, die de ruimte opdeelt in een entreezone en een restaurant/werkzone. Aan weerszijden van het plein zijn diverse functies terug te vinden. Links is een vergadercentrum gesitueerd, rechts zijn de diverse publieksfuncties, zoals een repro, secretariaat, keuken en personeelskleedruimtes geplaatst. De begane grond wordt verder opgevuld met vrije werkplekken voor S&O.

Op de verdiepingen zijn vrije werkplekken, projectruimtes en diverse verkeersroutes rond de open vide gesitueerd.  Hierdoor wordt maximale transparantie, samenwerking en betrokkenheid gecreëerd. In de nieuwbouw is ook ruimte gereserveerd voor het plaatsen van een lift. Bovenop de centrale entreeruimte is het mogelijk een dakterras te creëren.

Voor het exterieurontwerp hebben we gekeken naar de bestaande gevel. Hierin valt op dat het ‘stalen doosje’ als het ware zweeft op een donkere plint. Om eenheid te creëren in het nieuwe ontwerp, hebben we voorgesteld deze donkere plint door te zetten in de centrale entree. Het nieuw te bouwen deel trekken we op in éénzelfde materiaal. Om een duidelijke scheiding te creëren tussen de twee bouwmassa’s hebben wij voorgesteld, ter plaatse van de centrale vide, een groene gevel toe te passen. Deze gevel geeft een het gebouw een eigentijdse en moderne uitstraling.

Back To Top