skip to Main Content
terug naar projecten

KSW De Bunterhoek Nunspeet

WZU Veluwe
1.800 m²
Opgeleverd November 2022

Gelegen in het groene en boomrijke Nunspeet heeft LENGKEEK architecten in samenwerking met het Care Concept een ontwerp gemaakt voor dit woonzorggebouw. Het twee lagen tellende gebouw bevat twee woongroepen met ruime huiskamers en moderne slaapkamers. Het woonzorggebouw staat naast De Bunterhoek en zal in materiaal en stijl sterk aansluiten bij zijn grote broer. Voor de nieuwbouw ligt de nadruk op het woonkarakter. Al bij aankomst moet het gevoel worden opgewekt dat je er heerlijk comfortabel kunt wonen!

Er wordt gebruik gemaakt van kwalitatieve materialen als fijn gedetailleerd metselwerk, glas en hout, die naarmate ze ouder worden eerder een rijker beeld opleveren dan verschralen. Hiermee sluiten we niet alleen aan bij het gevoel van comfortabel wonen, maar vinden we bovendien aansluiting bij de materialisering van de omliggende bebouwing met veelal grondgebonden woningen.

De woongroepen bieden straks plaats aan 26 bewoners met een psychogeriatrische zorgvraag en krijgen een heldere en efficiënte opzet met korte looplijnen en verschillende belevingshoekjes. Een opzet die aansluit bij het principe van kleinschalig wonen.

Back To Top