skip to Main Content
terug naar projecten

Op 't Loev Stedenbouwkundig plan Woudrichem

Bouwlinie B.V.
12.000m²
Ontwerpfase

Wonen aan het water, op de plek waar de majestueuze Maas en Waal samenkomen. Ver weg van alle drukte, in een omgeving die één is met de natuur. Met uitzicht op een van de mooiste kastelen van ons land of op de historische vestingstad Woudrichem. Vlak naast de Woudrichemse vesting, aan het water, wordt een prachtige nieuwe woonwijk gerealiseerd: Op ’t Loev.

Op de plek van een huidig verlaten industrieterrein heeft LENGKEEK architecten het plan gemaakt voor deze nieuwe woonwijk. Centraal in dit plan staat de aandacht voor de prachtige omgeving en vergezichten. Met de nieuwe boulevard langs het water ontstaat hier een nieuw stukje Woudrichem met zijn eigen identiteit: leven aan het water.

Aangezien de hele wijk buitendijks wordt gebouwd zijn alle woningen opgetild en wordt er op het maaiveldniveau geparkeerd. De groenvoorzieningen tussen de gebouwen draperen als een laken rondom de gebouwen en verhullen het hoogteverschil enerzijds, anderzijds geven deze parken, welke in samenwerking met AURA ontworpen worden , de nodige leef- en speelkwaliteiten die van een woonwijk worden verwacht.

De woningen op deze locatie worden ontworpen in een stoere, industriële stijl en worden in twee fases ontworpen, beginnend met de appartementen aan de haven en de urban villa op de kop van de boulevard.

 

Back To Top