skip to Main Content
terug naar projecten

Revitalisatie Zuylenstede Utrecht

Estea / Akor
Oplevering oktober 2022

In Utrecht Overvecht is Zuylenstede al jaren een begrip als plek voor ouderen om te wonen. LENGKEEK architecten heeft in opdracht van ontwikkelaar Estea en bouwbedrijf Akor het ontwerp gemaakt voor de revitalisering van deze leefplek.

Het huidige zorgcentrum wordt getransformeerd naar een woonzorggebouw voor zorgorganisatie Vecht en IJssel. Openheid, vriendelijkheid, leefbaarheid, functionaliteit en comfort zijn dé kernwoorden die het uitgangspunt vormen van onze ontwerpvisie.

Naast een interne transformatie is ook gekeken het exterieur. De gevels en het dak van het bestaande Zuylenstede zijn toe aan een opwaardering, zowel energetisch als esthetisch voldoet het pand niet meer. Het 12 verdiepingen tellende gebouw heeft een typische zakelijke en koele industriële uitstraling, die kenmerkend is voor de bouwperiode waarin Zuylenstede is gerealiseerd. Tussentijdse renovaties hebben oorspronkelijke verfijning van het ontwerp te niet gedaan. Bij de voorgenomen ingrijpende gevelrenovatie wordt deze verfijning in het gevelbeeld weer in ere hersteld!

Door de architectonische aanpassingen van de gevel zal een extra verfijning ontstaan in de schaal van het gebouw, waardoor de beleving van buiten in balans komt met het comfort van zorgeloos wonen binnen.

Binnen de bestaande context realiseren we een healing environment en een fijne woon- en werkomgeving voor bewoners, medewerkers en bezoekers.

Back To Top