skip to Main Content
terug naar projecten

Rijsweg Duiven

Vryleve Wonen en Welzijn
Omgevingsvergunning

Aan de Rijksweg in Duiven staat monument ’t Hoge Veld. Het gebouw, oorspronkelijk een boerderij met voorhuis en deel, staan leeg. Het bijgebouw, de voormalige varkensstal is op dit moment in gebruik als werkplaats/atelier. Het monument verkeert in een zeer slechte staat. Om het verlies van monumentale waarde en het verder instorten van de boerderij te voorkomen, is restauratie op korte termijn noodzakelijk. In opdracht van Vryleve Wonen en Welzijn heeft Lengkeek architecten een ontwerp voor de restauratie en transformatie van dit rijksmonument mogen maken.

De voormalige boerderij wordt getransformeerd naar een woon- en dagbestedingslocatie, voorzien van 8 appartementen voor jongvolwassenen met autisme. De bestaande varkensschuur wordt gesloopt, op deze plek worden 4 compacte woningen en een nieuw atelier gerealiseerd.

Back To Top