skip to Main Content
terug naar projecten

Transformatie Rabobank Bergschenhoek

Wayland Holding B.V. en Fundis
Ontwerpfase

Aan de rand van het dorp Bergschenhoek ligt het voormalige hoofdkantoor van Rabobank regio Midden-Zuid. Het gebouw bestaat uit twee gemetselde vleugels met een groot centraal atrium van glas en is een opvallende verschijning in zijn omgeving.

In opdracht van Wayland Holding B.V. en Fundis heeft LENGKEEK architecten een ontwerp gemaakt voor de transformatie van kantoor naar een woonzorggebouw. De begane grond biedt straks ruimte aan 34 zorgstudio’s met een grote lichte centrale ontmoetingsruimte, op de verdiepingen worden appartementen voor wonen met zorg gerealiseerd.

De grote kelder voorziet in voldoende parkeervoorzieningen, hierdoor is rond het gebouw ruimte voor een grote tuin. Vanaf het verhoogde terras kunnen de bewoners uitkijken over de langskomende drukte of een wandeling in de tuin maken. Daarnaast is het mogelijk de bewoners kleine privéplekken te geven. Op die manier krijgt het gebouw aan alle zijden een fris en open uiterlijk.

Door toepassing van stalen balkons in combinatie met een vlonder krijgt de gevel  naast een industriële look ook een luxueuze uitstraling.

Back To Top