skip to Main Content
terug naar projecten

Wijnkoperstraat Gorinchem

Van Wijnen west bv voor Stichting Philadelphia Zorg
2.625 m²
Opgeleverd 2019

Aan de Wijnkoperstraat in Gorinchem heeft LENGKEEK architecten een ontwerp gemaakt voor 36 appartementen voor bewoners van zorginstelling Philadelphia.

De woningen voorzien in de zorg en behoefte van een ouder wordende doelgroep met een verstandelijke beperking. Naast individuele zorgappartementen zijn ook diverse gemeenschappelijke ruimtes gecreëerd. De appartementen zijn gelegen op nabije afstand van het centrum, middenin de samenleving. Tijdens de planvorming speelde het verlengen van de levensduur van het gebouw een belangrijke rol. Samen met afnemer Cofinimmo Groep, Philadelphia, en Van Wijnen is het pand daarom zo ontworpen dat deze, mocht het nodig zijn, gemakkelijk te transformeren is naar 25 reguliere appartementen. De gevel is opgetrokken met een warme rode steen. Om de gevel kleinschaligheid mee te geven is het baksteen opgeknipt in kleine delen middels donkere stroken. Door daarnaast rond de entree plastiek aan het gebouw te geven is een eenvoudig maar aansprekend geheel ontstaan.

De appartementen zijn ontworpen volgens het Care Concept. Met het Care Concept kunnen partijen interactief een structuurontwerp maken voor gecombineerd zorgvastgoed. Hierdoor wordt de doorlooptijd verkort.

Back To Top