skip to Main Content
terug naar projecten

42 Appartementen Apeldoorn

Explorius
4.800m²
Opgeleverd 2023

Op de kruising van de Koning Lodewijklaan en de Sprengenweg bevindt zich in Apeldoorn het terrein van het voormalig Julianaziekenhuis. Naast ruimte voor grondgebonden woningen, zijn er op deze locatie drie gebouwen gerealiseerd voor zorg en wonen. LENGKEEK is door ontwikkelaar Explorius gevraagd het ontwerp te maken voor deze drie gebouwen.

De drie gebouwen vormen ondanks hun eigen, karakteristieke vormentaal, een ensemble van robuuste, rood-oranje blokken in een groen laken. Alle drie de gebouwen hebben in detaillering eigen kenmerken, maar bevatten ook gelijkende detaillering die de zusterband duidelijk maakt. Juist de zorgcomponent op deze locatie maakt de link naar het historische gebruik duidelijk. Samen met de volgroeide en monumentale bomen die het gebied rijk is, is Apeldoorn weer een prettige woonzorg locatie rijker.

Na de oplevering van het eerste zorggebouw in 2019, zijn dit voorjaar de twee overige gebouwen opgeleverd. De gebouwen bieden ruimte aan een gezondheidscentrum en 42 appartementen.

 

 

Back To Top