skip to Main Content
terug naar projecten

Gezondheidscentrum Apeldoorn

Explorius
2.800m²

Op het voormalige terrein van het Julianaziekenhuis in Apeldoorn heeft LENGKEEK architecten een ontwerp gemaakt voor een gezondheidscentrum. Dit nieuwe centrum komt naast de, reeds door LENGKEEK ontworpen, woon-zorggewbouwen. Het centrum zal plaats bieden aan huisartsen, fysiotherapeuten, podotherapeuten, maatschappelijk werkers, een apotheek en een kinderdagverblijf.

Het ontwerp vindt zijn vorm in een tweetal vierkante volumes die als het ware in elkaar schuiven. Waar het eene volume de structuur van de Koning Lodewijklaan volgt, trekt de andere kubus zich meer aan van de woonwijk. Deze twee gezichten willen we in het ontwerp sterk naar voren laten komen door het gebouw twee gezichten te geven.

Waar het gebouw zich aan de woonwijk met twee bouwlagen en sterke horizontale belijning, als ‘huiselijk’ manifesteert, vormt de entreezijde aan de Koning Lodewijklaan een stoere opgetilde massa in het groen. De speels gepositioneerde ramen boven de entree versterken het gevoel van een autonoom, zwevend object.

 

Back To Top